Ένα εύκολο και γρήγορο προφιτερόλ.
Υλικά:
3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέιγ ή σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη με γεύση μιλφέιγ (170 γρ.)
750 γρ. κρύο γάλα
1 φακελάκι σκόνη γκαρνί σαντιγί + το αναγραφόμενο γάλα
Για τη γκανάζ σοκολάτας:
125 γρ.σοκολάτα μαύρη
125 γρ.σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. γάλα εβαπορέ ή φρέσκο πλήρες
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κρουασανάκια στη μέση και τα μοιράζουμε σε μπολάκια (περίπου 12 μπολάκια).
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ με τα 750 γρ.κρύο γάλα. (οι οδηγίες γράφουν 600 γρ. γάλα, αλλά με τα 750 γίνεται πιο αφράτη η κρέμα!)
Χτυπάμε χωριστά τη σαντιγί.
Ενώνουμε τη σαντιγί με την κρέμα χτυπώντας καλά.
Μοιράζουμε την κρέμα πάνω από τα κρουασανάκια. (Αν θέλετε ανακατέψτε τα κρουασανάκια με την κρέμα και έπειτα μοιράστε τα στα μπολάκια.)
Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε όλα τα υλικά για τη γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο το προσθέτουμε στο τέλος.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω πάνω από τα μπολάκια.
Γαρνίρουμε όπως θέλουμε. Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγί θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί!
Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ή τρούφα ή ξηρούς καρπούς!!!
Τη συνταγή μας την εμπιστεύτηκε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου, τις ονειρεμένες συνταγές της Σόφης μπορείτε να τις βρείτε εδώ: « Οι Λιχουδιές της Σόφης.»