Γρήγορα φαγάκι, με τέλεια γεύση. Συνοδεύσετε το με ρύζι, πατάτες ή ακόμη και πουρέ.
Υλικά:
2 φιλέτα κοτόπουλου που κόβουμε σε μικρά κομμάτια
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. μίγμα για κοτόπουλο σε σκόνη ( μουστάρδα σε σκόνη, κάρυ, ρίγανη και γλυκιά πάπρικα)
1/2 φλ.τσ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μέλι
λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το στεγνώνουμε να μην έχει υγρά.
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε στο καυτό λάδι τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μίγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα μπαχαρικά και συνεχίσουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε το φαγητό με το μπαλσάμικο και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Σε αυτό το χρόνο βλέπουμε αν τα κομμάτια του κοτόπουλου έχουν μαγειρευτεί μέχρι το εσωτερικό τους.
Σερβίρουμε το φαγητό μας με ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες ή ότι άλλο μας αρέσει.
Η αρχική ιδέα της συνταγής βρίσκεται εδώ: http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2010/11/blog-post_13.html