Χοιρινές μπριζόλες που συνοδεύονται με γεμιστές αγκινάρες και πικάντικη σως γιαούρτι!
Υλικά:
- 2 μπριζόλες χοιρινές
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
για την σως
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. τυροκαυτερή
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό από μισό λεμόνι
Για τις αγκινάρες
- 6 μέτριες αγκινάρες κατεψυγμένες
- λάχανο και καρότο πικάντικο, τριμμένα και τα 2
- φέτα
- άνηθο
- πιπεριά Φλωρίνης ψητή
- 3 φέτες σαλάμι αέρος
- λίγη μαγιονέζα
- λίγο γιαούρτι
- λίγη τυροκαυτερή
- λίγη μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη τις μπριζόλες μας.
Τις τοποθετούμε σε γάστρα με νερό και κλειστό καπάκι.
Ψήνουμε στον αέρα ,στους 230-250 για περίπου μισή ώρα.
Μία -δύο φορές τις γυρνάμε μέσα στη γάστρα.
Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως.
Όταν οι μπριζόλες έχουν ψηθεί, τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε επάνω τη σως.
Οι μπριζόλες επιστρέφουν στο φούρνο για περίπου δέκα λεπτά, στους 180.
Για τις αγκινάρες:
Ξεπαγώνουμε τις αγκινάρες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ξεροψηθούν.
Στο χρόνο αυτό, σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο (έχουν ήδη ξύδι εφόσον είναι πικάντικα) την ψητή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, το σαλάμι, την τυροκαυτερή, το γιαούρτι, τη φέτα, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και τον άνηθο.
Ανακατεύουμε καλά και πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει συμπαγής η γέμιση (ώστε να χωρέσει περισσότερη σε κάθε αγκινάρα).
Όταν οι αγκινάρες έχουν πλέον ψηθεί, τις γεμίζουμε και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανό το σαλάμι.
Την συνταγή αυτή, μας την παραχώρησε η Έφη Μπαξεβάνη.
Τις υπέροχες συνταγές της Έφης μπορείτε να τις βρείτε και εδώ.
Μοιράσου το στα social media