Η Έφη Μπαξεβάνη μας παρουσιάζει μια εύκολη και πραγματικά νόστιμη αλευρόπιτα – τεμπελοτυρόπιτα!
Υλικά:
500 γρ. γιαούρτι
500 γρ. φέτα
4 αβγά
2 φλυτζανάκια μικρά ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
2 baking powder
αλεύρι όσο χρειάστηκε για να γίνει ένας σχετικά πηχτός χυλός
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε χτυπώντας τα αβγά με ένα πηρούνι και σταδιακά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από τη φέτα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός. (Πιο αραιός από του κέικ)
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα,τριμμένη με τα χέρια.
Λαδώνουμε με πινέλο το ταψί και τα τοιχώματα του και ρίχνουμε το μείγμα,απλώνοντας το καλά με ένα κουτάλι,
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στον αέρα.
Την συνταγή αυτή, μας την παραχώρησε η Έφη Μπαξεβάνη.
Τις υπέροχες συνταγές της Έφης μπορείτε να τις βρείτε και εδώ.