Οι πιο τραγανές πατατο-τηγανίτες που φάγατε ποτέ!!!
Υλικά:
1 μικρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1/3 φλ.τσ. καλαμποκέλαιο
3 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Στρώνουμε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο μας και τρίβουμε εκεί μέσα το κρεμμύδι στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Κλείνουμε τις άκρες της πετσέτας ώστε να σχηματίσουμε ενα πουγκί και στύβουμε καλά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του κρεμμυδιού. Επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και με τις πατάτες. Τρίβουμε στην χοντρή πλευρά και στύβουμε καλά ώστε να μην έχουν καθόλου υγρασία.
Βάζουμε το τρίμμα της πατάτας και του κρεμμυδιού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και αφήνουμε να κάψουν σε μέτρια φωτιά.
Παίρνουμε 1/3 φλ.τσ. από το μίγμα και το μεταφέρουμε στο καυτό λάδι. Με μια σπάτουλα πιέζουμε ώστε να λειάνουμε την επιφάνεια της τηγανίτας και αφήνουμε να ψηθεί για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Σερβίρουμε με τυρί κρέμα.
To μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι να μην έχουν καθόλου υγρασία το κρεμμύδι και οι πατάτες!