Ετοιμάζεστε να φτιάξετε την συνταγή για τα αγαπημένα σας μπισκότα cookies… Τα προτιμάτε λεπτά και τραγανά ή πιο χοντρά και σχετικά υγρά;
Το μυστικό που καθορίζει το αποτέλεσμα στην υφή των cookies βρίσκετε στην ζάχαρη.
Για ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ χρησιμοποιήστε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Η λευκή ζάχαρη έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία από την ζύμη με αποτέλεσμα τα μπισκότα σας να είναι πιο τραγανά, ενώ όσο ζεσταίνονται στο ψήσιμο κάνει το μπισκότο να λεπταίνει.
Για πιο ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑ χρησιμοποιήστε μόνο καστανή ζάχαρη. Η καστανή ζάχαρη περιέχει μελάσα η οποία προσθέτει υγρασία στο μπισκότο.
Για ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΑΚΡΕΣ ΜΕ ΑΠΑΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ χρησιμοποιήστε ίσα μέρη λευκής και καστανής ζάχαρης. Η λευκή ζάχαρη κάνει το cookie να απλώνει ενώ η καστανή με την υγρασία κρατάει απαλό το κέντρο του μπισκότου.