Μια συνταγή για τραγανές σκορδάτες πατατούλες, χρυσαφένιες και αρωματικές που συνοδεύουν άψογα κοτόπουλο στο φούρνο, ψητό κρέας ή να τις απολαύσουμε σκέτες με ένα δροσερό ντιπάκι.
Υλικά:
3 μεγάλες πατάτες πλυμένες καλά και κομμένες σε φετούλες κυδωνάτες
4 κ.σ. λάδι
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. δενδρολίβανο
πιπέρι κατά βούληση
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού το λάδι.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το σκόρδο με τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι (αν χρησιμοποιήσουμε).
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με το μίγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε και τις ανακατεύουμε καλά. Τις στρώνουμε στο ταψί με την πλευρά της φλούδας προς τα κάτω και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να πάρουν χρώμα.