Νόστιμη, ζουμερή και γεμάτη γεύση η συνταγή για μηλόπιτα της Έφης Μπαξεβάνη. Γεμάτη γεύση με σταφίδες, αμύγδαλο. σιρόπι μήλου και σαντιγύ!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 συσκευασία βούτυρο Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο πιο λιωμένο
1 ζαχαρούχο γάλα
1/4 κούπα γάλα
1 βανίλια
1 baking powder
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 αβγά
1 κγ κανέλα
Για τη γέμιση:
3 μήλα
100 γρμ φιλέ αμυγδάλου
100 γρμ σταφίδες
1 συσκευασία φυτική σαντιγύ
Για το σιρόπι:
2 κούπες χυμό μήλου
1 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε χτυπώντας το βούτυρο με τη ζάχαρη..Συνεχίζουμε προσθέτοντας και χτυπώντας με το μίξερ και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το χυμό μήλου και τη ζάχαρη και το φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Χτυπάμε τη σαντιγύ μας μέχρι να είσαι σφιχτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε μικρά κομματάκια.
Παίρνουμε μια στρόγγυλη φόρμα του κέικ με αποσπώμενο στεφάνι και την αλείφουμε με βούτυρο και αλεύρι.Ρίχνουμε τη ζύμη,τα ψιλοκομμένα μήλα,το αμύγδαλο τις σταφίδες και την κανέλα,Πιέζουμε με μια σπάτουλα ώστε όλα τα υλικά να μείνουν μέσα στη ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα μέχρι να μπορούμε να βυθίσουμε μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Στη συνέχεια κάνουμε μικρές τρυπoύλες και τη σιροπιάζουμε.
Όταν η μηλόπιτα κρυώσει την κόβουμε κατά μήκος και τη γεμίζουμε με τη μισή σαντιγύ.Κρατάμε την υπόλοιπη για να διακοσμήσουμε την τούρτα μας επάνω με ένα κορνέ.
Διακοσμούμε με φιλέ αμυγδάλου,σταφίδες και φρέσκα μήλα
Την συνταγή αυτή, μας την παραχώρησε η Έφη Μπαξεβάνη.
Τις υπέροχες συνταγές της Έφης μπορείτε να τις βρείτε και εδώ.