Μια παραλλαγή του γνωστού μας τοστ, σε λίγο πιο ενισχυμένη μορφή, τηγανιτό με την προσθήκη αυγού, το “τηγανι-τοστ”. Ιδανικό τόσο για ένα πλήρες πρωινό, όσο και για ένα ελαφρύ γεύμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικό ψωμί αντί για ψωμί του τοστ, αν δεν σας βρίσκετε και φυσικά τα υλικά της αρεσκείας σας, με τα οποία θα το γεμίσετε.
Υλικά: (για 2 τοστ)
- 4 φέτες ψωμί για τοστ ή κανονικό ψωμί.
- 2 αυγά
- 4 κ.τ. σούπας γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
για να γεμίσετε το τοστ χρησιμοποιήστε φέτες γαλοπούλα, ζαμπόν, το αγαπημένο σας τυρί, ντομάτα, κέτσαπ, μαγιονέζα ή οτιδήποτε γενικά τραβάει η όρεξη σας…
Προετοιμασία:
Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας με λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολάκι και μαζί με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι τα χτυπάμε.
Με χτυπημένα τα αυγά και αφού το τηγάνι έχει κάψει, παίρνουμε μια φέτα ψωμιού και την βουτάμε μέσα στο μπολ με τα αυγά, φροντίζοντας να καλυφθεί και από τις δυο πλευρές με το αυγό.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 1 με 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα το αυγό.
Μόλις είναι έτοιμη την μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες.
Μόλις τελειώσουμε με τις φέτες, προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και καλή μας όρεξη.
Μοιράσου το στα social media