Σήμερα φτιάχνουμε σπιτικό χαλβά όπως του εμπορίου, με ταχίνι! Νηστίσιμος και ότι πρέπει για το Σαρακοστιανό μας τραπέζι ή για κάθε άλλη ώρα για όσους είναι λάτρεις του χαλβά και του ταχινιού!!!
Υλικά:
2 φλ.τσ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 1/2 φλ.τσ. ταχίνι
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι 20*20 εκ.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτουμε 1/2 φλ.τσ. νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού πάρει βράση το μίγμα αφήνουμε να σιγοβράζει για 8 λεπτά ώστε να δέσει το σιρόπι.
Στο μεταξύ βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι. Όση ώρα βράζει το σιρόπι μας εμείς χτυπάμε το ταχίνι με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ώστε να αφρατέψει.
Μόλις είναι το σιρόπι μας έτοιμο, το μεταφέρουμε στο μπολ με το ταχίνι. Ανακατεύουμε γρήγορα, αλλά απαλά με μια σπάτουλα ώστε να ενσωματωθεί το σιρόπι στο ταχίνι και να ανακατευτεί καλά.
Παίρνουμε το μίγμα και το στρώνουμε στο ταψάκι μας, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να σταθεί ο χαλβάς.
Tip: Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς στο μίγμα του ταχινιού!
Για όσους προτιμούν ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ δείτε την συνταγή ΕΔΩ