ΤΕΜΠΕΛΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά:

4 μέτριες σε μέγεθος μελιτζάνες (φλάσκες καλύτερα)
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 ώριμες ντομάτες στο μπλέντερ χτυπημένες ή σπιτική ντομάτα σάλτσας
2 ντομάτες κομμένες ροδέλες για να μπουν πάνω από τα παπουτσάκια μας
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 δάφνη
λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο

 


 

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τις μελιτζάνες, κόψτε τες στην μέση και αφαιρέστε μία ρίγα.
Χαράξτε τες 2-3 φορές στην μέση από την μία άκρη τους ως την άλλη. Τοποθετήστε τες σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ρίξτε από πάνω τους ελαιόλαδο.
Αλατίστε τες και ψήστε τες στους 200 βαθμούς περίπου 15 λεπτά στο grill μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν χρώμα.

Σε ένα τηγάνι βάλτε λάδι να κάψει. Ρίξτε τον κιμά και πατάτε τον δυνατά να σπάσει με μια ξύλινη κουτάλα.
Μετά,ρίξτε και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε καλά.
Αφού, σοτάρετε μια δυο φορές καλά, ρίξτε και το σκόρδο.
Στη συνέχεια, ρίξτε τις ντομάτες με ένα ποτήρι νερό ή την σπιτική σάλτσα σας.
Βάλτε μια κουταλιά πελτέ και τα μπαχαρικά σας.
Αφήστε να βράσουν 15 λεπτά και ανακατεύετε συχνά.

Ρίξτε αρκετό κιμά πάνω από τις μελιτζάνες σας με ένα κουτάλι σούπας.
Κόψτε σε ροδέλες τις ντομάτες και βάλτε πάνω από κάθε παπουτσάκι.
Ψήστε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για ακόμα 15 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε με γιαούρτι ή τζατζίκι!


Τη συνταγή και το φωτογραφικό υλικό μας παραχώρησαν οι CrazyMOMS. Τη σελίδα τους στο facebook μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ.   

 

 

Σχετικά άρθρα