ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ
Μια διαφορετική εκδοχή της μακαρονάδας από την Έφη Μπαξεβάνη για τους λάτρεις των ζυμαρικών και των αυγών!
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
5 αβγά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ζωμό βοδινού σε μορφή ζελέ
φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
φρέσκο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια μας.Στο χρόνο αυτό ,κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο.Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε το σκόρδο,το ζωμό,αλάτι(προσοχή γιατί ο ζωμός και η φέτα είναι ήδη αλμυρά) ,πιπέρι και ρίγανη.
Χτυπάμε τα 3 αβγά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα,ώστε η γεύση να απλωθεί παντού και ρίχνουμε τα άλλα 2 ολόκληρα,χωρίς να τα χτυπήσουμε,μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται ελαφρά.Πριν ψηθούν εντελώς ,αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη χοντροκομμένη φέτα.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε επάνω στα μακαρόνια(ή ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι όπου ετοιμάσαμε τη σάλτσα) και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Την συνταγή αυτή, μας την παραχώρησε η Έφη Μπαξεβάνη.
Τις υπέροχες συνταγές της Έφης μπορείτε να τις βρείτε και εδώ.