Ένα μεζεδάκι με γαρίδες για να συνοδεύσει το ουζάκι ή το τσίπουρο σας!
Υλικά:
600 γρ. γαρίδες χωρίς τα κελύφη τους
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
15 ml. ελαιόλαδο
3 κόκκινες τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 λεμόνι το χυμό του
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι γαρίδες ( λευκό) και να ψηθούν. Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
– See more at: http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/psaria-thalassina/arthropoda/pikantikes-garides-me-skordo-kai-kauteres-piperies#sthash.7apYFGjz.dpuf