Οι φακές έγιναν δροσερή σαλάτα, με τυρί φέτα και ντοματίνια.
Υλικά:
- 225 γρ. φακές
- 1800 ml νερό
- 5 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
- Αλάτι κατά βούληση
- 200 γρ. ντοματίνια
- 8 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
- 1/2 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
- 4 φύλλα βασιλικού
- 30 ml. ελαιόλαδο
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κομματάκια
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φακές καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις φακές, το σκόρδο και το αλάτι.
Βράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Στραγγίζουμε τις φακές σε ένα μπολ και αν θέλουμε αφαιρούμε και το σκόρδο.
Αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν οι φακές προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές. το αγγούρι, το βασιλικό, το πιπέρι, τη φέτα, το τυρί,το λάδι και το χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε.
Μοιράσου το στα social media