Αν δεν έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, θα περιμένετε μέχρι να δείτε να αχνίζει η επιφάνεια του λαδιού, προτού τηγανίσετε τα σνίτσελ.
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
50 ml έ.π. ελαιόλαδο και αρκετό επιπλέον για το τηγάνισμα
2 έτοιμα χοιρινά σνίτσελ, παναρισμένα (σε συσκευασία)
1 συσκευασία ανάμεικτα ψητά λαχανικά, κατεψυγμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κλωναράκι θυμάρι, τα φύλλα
1/3 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου
150 ml έτοιμη σος μπάρμπεκιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να φτάσει στους 180°C. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα των ψητών λαχανικών και αφήνουμε για λίγα λεπτά ώστε να ξεπαγώσουν λίγο (όχι τελείως). Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-7 λεπτά.
Σερβίρουμε τα σνίτσελ με τα λαχανικά, αφού τα περιχύσουμε με την κρέμα μπαλσάμικου και συνοδεύουμε χωριστά με τη σος μπάρμπεκιου.