ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Υλικά

500 gr μέτρια φασόλια, μουλιασμένα από το βράδυ
500 gr λουκάνικα
150 gr τυρί φέτα, κομμένο σε κύβους
100 ml ελαιόλαδο
200 gr ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές, μισές ροδέλες
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
1 κουτ. της σούπας ξερό φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 lt ανάλατος ζωμός λαχανικών
100 gr χονδρό καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μισές ροδέλες
1 κουτ. της σούπας γλυκιά πάπρικα
1 κουτ. της σούπας αλάτι
1/2 κουτ. της σούπας πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει, ρίχνετε το καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης.
Μόλις πάρουν μία βράση, προσθέτετε τα φασόλια (αφού τα σουρώσετε, μετά το μούλιασμα) και ανακατεύετε.

Στη συνέχεια προσθέτετε την τομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα, τον ζωμό λαχανικών και βράζετε σε μέτρια φωτιά περίπου για 20 λεπτά.
Ρίχνετε τη μισή ποσότητα του φασκόμηλου και της ρίγανης και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμη 10 λεπτά.

Στο μεταξύ κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα βράζετε σε μία κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Σουρώνετε τα λουκάνικα, τα ρίχνετε στα φασόλια και μαγειρεύετε το φαγητό για 10 λεπτά.

Προσθέτετε και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Κλείνετε το μάτι και αφήνετε το φαγητό να μελώσει με κλειστό το καπάκι για 15 λεπτά.
Σερβίρετε, προσθέτοντας σε κάθε πιάτο μαϊντανό, φέτα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Πηγή

 

Σχετικά άρθρα