Φασολάκια κοκκινιστά

Παραδοσιακό φαγητό που όλοι έχουμε συνηθίσει να το τρώμε από τις γιαγιάδες μας.

 

Υλικά για 4 μερίδες

1 συσκευασία φασολάκια

100γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

50ml. κόκκινο κρασί

400γρ. ντομάτα κον κασε

250ml. νερό

Αλάτι-πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το κρεμμύδι και  σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.

Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα φασολάκια ανακατεύοντας ελαφρά με μια κουτάλα. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα κον κασέ, το νερό, αλάτι και πιπέρι .


Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή για 30-40 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *