Φασολάκια κοκκινιστά
Παραδοσιακό φαγητό που όλοι έχουμε συνηθίσει να το τρώμε από τις γιαγιάδες μας.
Υλικά για 4 μερίδες
1 συσκευασία φασολάκια
100γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
50ml. κόκκινο κρασί
400γρ. ντομάτα κον κασε
250ml. νερό
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα φασολάκια ανακατεύοντας ελαφρά με μια κουτάλα. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα κον κασέ, το νερό, αλάτι και πιπέρι .
Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή για 30-40 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε ζεστά.