Φριτάτα με ρικότα, τοματίνια και σπανάκι
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μία πεντανόστιμη φριτάτα με ρικότα, τοματίνια και σπανάκι.
Υλικά
Ελαιόλαδο – 1 κουταλιά της σούπας
Ξερό κρεμμύδι – 1
Τοματίνια Lucia’s Farm – 300 γραμμάρια
Σπανάκι – 100 γραμμάρια
Φύλλα βασιλικού – Μία χούφτα
Τυρί ρικότα – 100 γραμμάρια
4 Αυγά – Χτυπημένα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέστε τα τοματίνια και ανακατέψτε περίπου για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα φύλλα του σπανακιού και τον βασιλικό. Ανακατέψτε για λίγο μέχρι να μαραθούν.
Μεταφέρετε όλα τα συστατικά σε ένα τετράγωνο ταψί που θα έχετε λαδώσει πιο πριν.
Σιγά σιγά ρίξτε μικρές κουταλιές ρικότα πάνω από τα λαχανικά.
Χτυπήστε καλά τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά μέσα στο ταψί και ψήστε το μείγμα για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραία χρυσαφένιο χρώμα.