Ένα λαχταριστό πιάτο για το τραπέζι.
Υλικά για 4 άτομα
700 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου
200 γραμμάρια σπανάκι
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 μέτριο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε χτυπώντας τα φιλέτα κοτόπουλου ώστε να γίνουν αρκετά λεπτά και πλατιά και έπειτα τα πλένουμε με νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά ακόμη.
Αν το σπανάκι είναι φρέσκο πριν το προσθέσουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά το πλένουμε καλά, το ζεματάμε σε ζεστό νερό και το ψιλοκόβουμε.
Αν είναι κατεψυγμένο ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού σοταριστούν όλα τα λαχανικά μαζί τα σβήνουμε με το μισό ποτήρι λευκό κρασί και προσθέτουμε αλάτι, και πιπέρι.
Τα μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά ανακατεύοντας συχνά σε μέτρια φωτιά.
Όταν τα υγρά σωθούν αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει αρκετά προτού γεμίσουμε τα φιλέτα.
Όταν κρυώσει αρκετά η γέμισή, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Κόβουμε τόσα κομμάτια αλουμινόχαρτου όσα και τα φιλέτα, αρκετά μεγάλα για να καλύψουν πλήρως τα φιλέτα.
Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τοποθετούμε 1-2 κουταλιές της σούπας γέμιση στο κέντρο του κάθε φιλέτου και τα τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού τοποθετούμε τα ρολά κοτόπουλου που φτιάξαμε και τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά.
Όταν βράσουν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από τα ρολά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Τέλος τα σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.