Μια ιδέα που έχει μεν καταγωγή από τον λατρεμένο μας μουσακά, αλλά ανήκει στη νέα γενιά γευστικών συνθέσεων. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο πιάτο με γεμάτη και ιδιαίτερη γεύση!
Σερβίρει: 4 | Χρόνος προετοιμασίας: 10′ | Χρόνος μαγειρέματος: 40′
Υλικά
5 μελιτζάνες, κομμένες σε μακρόστενες φέτες
½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κουκουνάρι
4 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
200 γρ. γκούντα, τριμμένο
1 κ.σ. Knorr Extra Γεύση Ζωμός Λαχανικών σε κόκκους
400 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρά τις μελιτζάνες στα ¾ από το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το κουκουνάρι, τον μαϊντανό, την κέτσαπ, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλείφουμε ένα ταψί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε τα ρολάκια γεμίζοντας κάθε φέτα μελιτζάνας με λίγο από το μείγμα του κιμά.
Τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον ζωμό σε κόκκους, το ντοματάκι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα ρολάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 40΄.