Μια εύκολη στην παρασκευή σπιτική ρώσικη σαλάτα, που θα απολαύσει όποιος τη δοκιμάσει στο γιορτινό και όχι μόνο τραπέζι.
Υλικά
4 πατάτες
3 καρότα
1/2 κούπα αρακά βρασμένο
2 παντζάρια (προαιρετικά)
λίγο αγγουράκι τουρσί
αλάτι, πιπέρι και ξύδι (μήπως χρειαστεί)
3/4 κούπας μαγιονέζα
λίγο άνηθο
Εκτέλεση
Αφού βράσουμε τα λαχανικά, δηλαδή τις πατάτες, τα καρότα, τα παντζάρια (προαιρετικά για περισσότερο χρώμα) και τον αρακά, ώστε να κρατάνε λίγο, ψιλοκόβουμε τα τρία πρώτα σε κυβάκια.
Σε ένα μπολ τα τοποθετούμε όλα μαζί με τον αρακά, το επίσης κομμένο σε μικρά κομματάκια τουρσί και τον επίσης ψιλοκομμένο άνηθο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε και πάλι.
Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ξύδι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δυο ώρες.
Μπορείτε να τη σερβίρετε προσθέτοντας βραστό αβγό ή και ρόδι.
Απολαύστε την.