Το λουκούμι τριαντάφυλλο, πρέπει αφού το κόψουμε να το βάλουμε για 10’ στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να ενσωματωθεί καλύτερα στη ζύμη.
Υλικά
175 γρ. βούτυρο γάλακτος
75 γρ. φυτίνη
50 γρ. Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ
125 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο και καβουρδισμένο
100 γρ. λουκούμι τριαντάφυλλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
0.25 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
125 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. μπράντυ
600 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ζάχαρη άχνη
Εξοπλισμός
Μπολ Μίξερ Ταψί
Εκτέλεση
Μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη φυτίνη και τη ζάχαρη (125 γρ.) μέχρι να μαλακώσουν και να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο χτυπημένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το μπράντυ, το αμύγδαλο και το λουκούμι τριαντάφυλλο.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες «σφικτά» σε μικρές στρογγυλές μπουκιές.
Ψήνουμε στους 200ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 18’. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.
Το λουκούμι τριαντάφυλλο, πρέπει αφού το κόψουμε να το βάλουμε για 10’ στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να ενσωματωθεί καλύτερα στη ζύμη
Chef: Γιώργος Μακρής