Cheesecake με λευκή σοκολάτα

Cheesecake με λευκή σοκολάτα

Ιδιαίτερη συνταγή για λαχταριστό cheesecake με λευκή σοκολάτα.

Υλικά

260 γρ. σοκολατένια μπισκότα, θρυμματισμένα
90 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, λιωμένο
230 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
3 αυγά, large σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. αλεύρι, γ.ο.χ.
260 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
160 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκανάζ:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 50 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

Για το σερβίρισμα:
λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, ζαχαρωτά θρυμματισμένα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20εκ. και τοποθετούμε στον πάτο της λαδόκολλα, την οποία έχουμε κόψει σε στρογγυλό σχήμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα σοκολατένια μπισκότα και το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Απλώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας και στα τοιχώματά, πιέζοντας με τα χέρια μας.

Έπειτα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το δεύτερο. Μόλις απορροφηθεί και το τελευταίο αυγό, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μία λεία υφή.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αδειάζουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα και αφήνουμε τον κάδο στην άκρη.

Αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τα σοκολατένια μπισκότα.

Τοποθετούμε μία πετσέτα στον πάτο ενός ταψιού του φούρνου, μεταφέρουμε τη φόρμα στο ταψί, γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο τη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αφού ψηθεί, κλείνουμε το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανοίγουμε την πόρτα του ελαφρώς και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.

Έπειτα, μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 5 ώρες.

Εκτέλεση για τη γκανάζ: Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ σε ένα κατσαρολάκι και της δίνουμε μία βράση σε μέτρια φωτιά. Ύστερα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη γκανάζ να κρυώσει.

Για τη σύνθεση: Αφαιρούμε το cheesecake από το ψυγείο, περιχύνουμε τη γκανάζ από πάνω και πασπαλίζουμε με τη λευκή σοκολάτα και τα ζαχαρωτά.


Πηγή

Σχετικά άρθρα