Ψητό μανούρι με μέλι και μπέικον

Το μανούρι είναι ένα εξαιρετικό τυρί, που προσφέρεται ως βάση για αρκετές «πειραγμένες» συνταγές, όπως αυτή που συνδυάζει τη γεύση του μπέικον και του κρεμμυδιού με το γλυκό «σβήσιμο» του μελιού!


Υλικά


  • 2 φέτες μανούρι (πάχους 1 εκ.)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 6 φέτες μπέικον, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. Knorr Aromat Μείγμα Μυρωδικών & Μπαχαρικών

Εκτέλεση

Ψήνουμε το μανούρι στο γκριλ για 3΄-4΄, έως ότου πάρει λίγο χρώμα.

Στο μεταξύ, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μπέικον στο ελαιόλαδο για 2΄-3΄. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι.

Βγάζουμε το τυρί από τον φούρνο, περιχύνουμε με το μέλι και γαρνίρουμε με το μπέικον και το κρεμμύδι.

Πασπαλίζουμε τέλος με το αρωματικό μείγμα μυρωδικών και λαχανικών και σερβίρουμε.

Πηγή

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *