GLUTEN FREE ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ

GLUTEN FREE ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ

EXTRA TIP
Αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες το κοτόπουλο στη μαρινάδα ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ για μια πιο βαθιά κι έντονη γεύση.

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο
1 λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. σόγια
1 κ.γ. αλάτι χοντρό
1 κ.σ μέλι
λεμονοθύμαρο
1 πακέτο gluten free spaghetti melissa


Εκτέλεση

Σε μια σακούλα τροφίμων βάζουμε τα φιλέτα, 3 φέτες λεμόνι, το σκόρδο μαζί με τις φλούδες του (θέλουμε όλο το άρωμα), το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα, τη σόγια και δυο κλωναράκια λεμονοθύμαρο.

Κλείνουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η μαρινάδα. Αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.

Όταν έχει μαριναριστεί το κοτόπουλο, χρησιμοποιούμε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις είναι καυτό το τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο κατευθείαν από την μαρινάδα.

Προσοχή, στην αρχή το κοτόπουλο μπορεί να μας φαίνεται ότι έχει κολλήσει αλλά δεν το ζορίζουμε γιατί θα διαλυθεί, σε πολύ λίγα λεπτά θα ξεκολλάει εύκολα.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τη μαρινάδα, αφού έχουμε αφαιρέσει τα σκόρδα και τα κλαράκια του λεμονοθύμαρου, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς μέτρια και γυρνάμε κάθε 3-4 λεπτά.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας.

Μόλις βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο το κοτόπουλο (περίπου σε 20 λεπτά), προσθέτουμε τα μακαρόνια μας με λίγο από το νερό που έβραζαν. Προσθέτουμε φρέσκα κλωναράκια λεμονοθύμαρου και σερβίρουμε.

Πηγή

Σχετικά άρθρα