Κρεατόπιτα Κεφαλονιάς με κατσικίσιο και μοσχαρίσιο κρέας
Από την Κεφαλονιά με αγάπη και πολλή νοστιμιά, λαχταριστή κρεατόπιτα με χειροποίητο σπιτικό φύλλο, Χωριό φέτα και μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι.
Υλικά
Για τη ζύμη
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γρ ξερή μαγιά
80 ml Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο
60 γρ Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι
250 γρ ζωμός από το κρέας
3 γρ αλάτι
Για τη γέμιση
1 κιλό ανάμικτο κατσικίσιο και μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
75 γρ Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι
600 γρ Χωριό φέτα τριμμένη
10 γρ ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
3 γρ αλάτι
2 γρ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας με το αλάτι και το πιπέρι.
Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό του.
Για τη ζύμη
Ρίχνουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τον ζωμό του κρέατος και την μαγιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λιωμένη τη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι και το αλάτι και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μία απαλή ζύμη.
Για τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε με τη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι το κρέας μέχρι να θωρακιστεί καλά.
Προσθέτουμε τον δυόσμο, την τριμμένη φέτα Χωριό, το αλάτι και το πιπέρι.
Σύνδεση
Αλείφουμε σε ένα ταψί μαργαρίνη και τοποθετούμε τη μισή ζύμη, μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Αλείφουμε με τη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.