Μηλοπιτάκια
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μηλοπιτάκια στο λεπτό.
Χρόνος Προετοιμασίας: 30′ | Χρόνος Ψησίματος: 30′ | Μερίδες: 10
Υλικά
12 φέτες ΨίχαΤοστ σταρένιο
3 μήλα
75 γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο και άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο, προσθέτουμε τα μήλα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να καραμελώσουν.
Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε κανέλα και γαρύφαλλο.
Ανοίγουμε μία – μία τις φέτες του τοστ με τον πλάστη ώστε να γίνουν πολύ λεπτές.
Βάζουμε περίπου 1 κουταλιά από τα μήλα σε κάθε φέτα και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε καλά βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (προθερμασμένος φούρνος).
Τέλος ρίχνουμε άχνη και κανέλα και σερβίρουμε!