Ζυμαρόπιτα Ιωαννίνων με φέτα
Ζυμαρόπιτα ή αλευρόπιτα είναι η παραδοσιακή πίτα της Ηπείρου, ιδανική για σνακ και συνοδευτικό.
Υλικά
10 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml γάλα
2 αυγά
150 γρ φέτα τριμμένη
μισό κουταλάκι αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο
μισό φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C και ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ταψί μέχρι να κάψει καλά.
Ανακατεύουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το γάλα και μισό φλιτζάνι νερό.
Ρίχνουμε τα αβγά, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.
Βγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο, το αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και το αλευρώνουμε.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζυμαρόπιτας, ραντίζουμε την επιφάνεια με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.