Ζυμαρόπιτα Ιωαννίνων με φέτα

Ζυμαρόπιτα ή αλευρόπιτα είναι η παραδοσιακή πίτα της Ηπείρου, ιδανική για σνακ και συνοδευτικό.

Υλικά

10 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 ml γάλα

2 αυγά

150 γρ φέτα τριμμένη

μισό κουταλάκι αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο

μισό φλιτζάνι νερό


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C και ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ταψί μέχρι να κάψει καλά.

Ανακατεύουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το γάλα και μισό φλιτζάνι νερό.

Ρίχνουμε τα αβγά, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.

Headersalt

Βγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο, το αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και το αλευρώνουμε.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζυμαρόπιτας, ραντίζουμε την επιφάνεια με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media