Ζυμαρόπιτα Ιωαννίνων με φέτα

Ζυμαρόπιτα ή αλευρόπιτα είναι η παραδοσιακή πίτα της Ηπείρου, ιδανική για σνακ και συνοδευτικό.

Υλικά

10 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 ml γάλα

2 αυγά

150 γρ φέτα τριμμένη

μισό κουταλάκι αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο

μισό φλιτζάνι νερό


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C και ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ταψί μέχρι να κάψει καλά.

Ανακατεύουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το γάλα και μισό φλιτζάνι νερό.

Ρίχνουμε τα αβγά, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.


Βγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο, το αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και το αλευρώνουμε.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζυμαρόπιτας, ραντίζουμε την επιφάνεια με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.


Πηγή

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *