Πατατοσαλάτα με χταποδάκι

Πατατοσαλάτα με χταποδάκι

Λογής λογής υλικά συναντήθηκαν και δημιούργησαν αυτή τη νόστιμη σαρακοστιανή συνταγή: πατατοσαλάτα με χταποδάκι! Βάλτε στη νηστεία σας γεύση από Χωριό!

Υλικά

1 κιλό χταποδάκι
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
20 πατάτες μικρές
1 πιπεριά πράσινη
8 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 φύλλο δάφνης
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε καλά μια αντικολλητική κατσαρόλα και βάζουμε το χταπόδι με λίγο αλάτι χωρίς άλλα υγρά. Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά.

Περιχύνουμε με το κρασί και λίγο νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά.

Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Headersalt

Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση.

Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.

Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Με ένα σύρμα, χτυπάμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σος.

Βάζουμε τις κομμένες σε κύβους πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το χταπόδι ψιλοκομμένο.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τις ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες, την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, το μαϊντανό και τον άνηθο επίσης ψιλοκομμένα και περιχύνουμε με τη σος.

Τέλος, πασπαλίζουμε λίγο πιπέρι.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media