ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Πασχαλινή συνταγή για αρωματικά κουλουράκια με πορτοκάλι και τζίντζερ.

Υλικά

300 γρ. βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη
150 γρ. Γάλα πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
60 γρ. Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh
6 αυγά
30 γρ. αμμωνία
1 βανίλια
2 γρ. μαστίχα
10 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
1 kg Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη


Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο.

Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και στη συνέχεια το χυμό πορτοκάλι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.


Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με το αυγό και την ζάχαρη και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 170°C για 25-30 λεπτά.

Chef: Ιωάννης Κουφός


Πηγή

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *