Συνταγή για σπιτικά κριτσίνια ολικής άλεσης
Υλικά για 20 μερίδες
250 γρ.αλεύρι Ολικής Άλεσης Μύλοι Αγίου Γεωργίου
250 γρ.αλεύρι Νο.1 Μύλοι Αγίου Γεωργίου
165 γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
165 mlκρασί
1 κ.σ.μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ.αλάτι
50 γρ.ζάχαρη
20 mlκονιάκ
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με το φτερό για 10 λεπτά, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μέτρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 γρ. και πλάθουμε το καθένα σε λεπτά κριτσίνια.
Βουτάμε το κάθε κριτσίνι σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια τα περνάμε από ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει σουσάμι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media