Συνταγή για ομελέτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά για 2 μερίδες
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι φρέσκο
250 γρ νεαρό σπανάκι
0,5 κ.γ. MAGGI Νοστιμιά
3 Αυγά
200 γρ Κατσικίσιο τυρί
0,5 κ.γ. Θυμάρι, φρέσκο
0,35 κ.γ. Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά για 2 μερίδες
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι φρέσκο
250 γρ νεαρό σπανάκι
0,5 κ.γ. MAGGI Νοστιμιά
3 Αυγά
200 γρ Κατσικίσιο τυρί
0,5 κ.γ. Θυμάρι, φρέσκο
0,35 κ.γ. Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο
ελαιόλαδο.
Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίξτε το στο τηγάνι.
Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε για 1 λεπτό μέχρι
να μαραθεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη 1 πρέζα Maggi Νοστιμιά.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι, αδειάστε το σε ένα πιάτο και
αφήστε το στην άκρη.
Ξαναβάλτε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και
προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.
Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε άλλη μια
πρέζα Maggi Νοστιμιά.
Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός και ρίξτε τα αυγά στο
τηγάνι.
Με το που αρχίσει να ασπρίζει στις άκρες η ομελέτα, με
ένα κουτάλι αρχίστε να παίρνετε τις άκρες και να τις
οδηγείτε προς το κέντρο.
Στο σημείο που το περισσότερο κομμάτι της ομελέτας
έχει ψηθεί από κάτω και θέλει λίγο ακόμα, σβήστε τη
φωτιά.
Σπάστε το κατσικίσιο τυρί και ρίξτε το πάνω στην
ομελέτα.
Προσθέστε και το έτοιμο σπανάκι και απλώστε.
Πάρτε το τηγάνι και στηρίξτε το στον πάγκο 45 μοίρες. Η
ομελέτα θα δείχνει οτι πάει να πέσει. Κάντε μια κλίση και
σερβίρετε στο πιάτο σας.
Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι φρέσκο και φρέσκο
πιπέρι.