ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

Συνταγή για καγιανά με πράσινη πιπεριά από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Υλικά για 2 μερίδες

4 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak soft
½ πράσινη πιπεριά
200 γραμμάρια τοματίνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρά κυβάκια την πράσινη πιπεριά και ψιλοκόβετε τα τοματίνια.

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Σοτάρετε την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά για 2-3 λεπτά, προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.

Προσθέτετε τα αυγά στο τηγάνι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα σερβίρετε τον καγιανά σε ατομικά πιάτα.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *