Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα Ιωαννίνων για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και ρίχνουμε μέσα το τελικό μείγμα. Πασπαλίζουμε με το μετσοβόνε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε σε κομμάτια.