Εύκολη συνταγή για σπιτικό παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων.
Υλικά για 8 μερίδες
- 500 g Ζάχαρη
- 65 g Βιτάμ Βούτυρο
- 500 g Νερό
- 150 g Κορν φλάουερ
- 40 g Αμύγδαλο (άσπρο)
Εκτέλεση
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά για 8 μερίδες
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη με το Βιτάμ Βούτυρο σε ένα τηγάνι ή μία μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το κόρν φλάουερ με το νερό.
Αφού αρχίσει να καραμελώνει η ζάχαρη με το βούτυρο, τα αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντάς τα, ώστε να γίνει λίγο πιο σκούρο το χρώμα.
Προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό-κορν φλάουερ, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία ξύλινη κουτάλα (αφού πρώτα ξανανακατέψουμε το κορν φλάουερ με το νερό γιατί μπορεί να έχει κολλήσει).
Αφού το ρίξουμε όλο, βράζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. (Αν η καραμέλα γίνει σκληρή, σαν πέτρα, βράζουμε μέχρι να λιώσει καλά).
Αφού το μείγμα σφίξει πολύ, ρίχνουμε το αμύγδαλο (το οποίο αν επιθυμούμε μπορούμε και να το έχουμε καβουρδίσει) και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και αλοίφουμε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά.