Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Στύβουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε συνολικά 800 γρ. κολοκύθα.
Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα, την καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, τις σταφίδες, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, την κανέλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Για την σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας.
Ραντίζουμε με βούτυρο και απλώνουμε 2 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του φύλλου. Τυλίγουμε σε ρολό και στη συνέχεια σε σαλιγκάρι.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Αφαιρούμε και βάζουμε κατευθείαν το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 ώρα να απορροφηθεί.