Σούπα κάστανο βελουτέ

Σούπα κάστανο βελουτέ. Μια gourmet συνταγή για το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εύκολη με βελούδινη υφή, με γεύση συγκλονιστική και αρώματα που τρελαίνουν. Όταν τα κάστανα είναι στην εποχή τους αξιοποιήστε τα στις γιορτινές συνταγές σας. Φτιάξτε την οπωσδήποτε αν έχετε καλεσμένους και θέλετε να εντυπωσιάσετε.


Υλικά για 8 μερίδες

  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο τρυφερό ψιλοκομμένο
  • 6 φλ. ζωμό κότας
  • 600 γραμ. κάστανα προβρασμένα ή ψημένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • Για το σερβίρισμα
  • γιαούρτι
  • σχοινόπρασο
  • λάδι τρούφας


Εκτέλεση

Για την σούπα κάστανο βελουτέ, βάζουμε το μπέικον σε αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 3′ από κάθε πλευρά.

Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, πράσο, σέλερι, καρότο για 6-7′ ανακατεύοντας να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα κάστανα, τον ζωμό, τη μια φέτα μπέικον και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25′ να μαλακώσουν τα κάστανα και να λιώσουν.

Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα κάστανο για να γίνει βελούδινη.

Τέλος, αλατοπιπερώνουμε τρίβουμε φρέσκο μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε την κρέμα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.

Αν θέλετε η σούπα κάστανο να γίνει πιο αραιή, προσθέστε λίγο ζωμό επιπλέον. Αν θέλετε πιο λεία υφή περάστε την βελουτέ σε λεπτή σήτα σουρωτήρι.

Μπορείτε να φτιάξετε τη βελουτέ 1 ημέρα πριν και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Θα την ζεστάνετε λίγο πριν σερβίρετε.


Σερβίρετε τη σούπα κάστανο σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, λίγο γιαούρτι και σταγόνες από λάδι τρούφας.

Η φέτα τραγανού μπέικον που περίσσεψε μπορεί να γαρνίρει τα πιάτα ή κάποια σαλάτα σπασμένη σε κομμάτια.


Πηγή

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΣΟΥΠΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *