Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Σούπα κάστανο βελουτέ
Σούπα κάστανο βελουτέ. Μια gourmet συνταγή για το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εύκολη με βελούδινη υφή, με γεύση συγκλονιστική και αρώματα που τρελαίνουν. Όταν τα κάστανα είναι στην εποχή τους αξιοποιήστε τα στις γιορτινές συνταγές σας. Φτιάξτε την οπωσδήποτε αν έχετε καλεσμένους και θέλετε να εντυπωσιάσετε.
Υλικάγια 8 μερίδες
2 φέτες μπέικον
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πράσο τρυφερό ψιλοκομμένο
6 φλ. ζωμό κότας
600 γραμ. κάστανα προβρασμένα ή ψημένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
Για το σερβίρισμα
γιαούρτι
σχοινόπρασο
λάδι τρούφας
Εκτέλεση
Για την σούπα κάστανο βελουτέ, βάζουμε το μπέικον σε αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 3′ από κάθε πλευρά.
Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, πράσο, σέλερι, καρότο για 6-7′ ανακατεύοντας να γίνουν διάφανα.