Κοτόσουπα με άγρια μανιτάρια και τρούφα

Κοτόσουπα με άγρια μανιτάρια και τρούφα

Κοτόσουπα η χειμωνιάτικη. Αντί για άγρια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι είδος μανιταριού μας αρέσει.


Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 1/2 κοτόπουλο
  • 750-800 γρ. νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 30 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (βωλίτες – του Καίσαρα – μορχέλες)
  • 1 φλ. του καφέ ρύζι νυχάκι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 15 κλωναράκια μαϊντανό, τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 12 σταγόνες λάδι τρούφας
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το πλένουμε καλά με κρύο νερό.

Κατόπιν, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, ίσα να το σκεπάσει, αλατίζουμε, προσθέτουμε τη δάφνη και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεχωρίζει από τα κόκαλα.

Headersalt

Στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό. Τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Ξεχωρίζουμε τη σάρκα του κοτόπουλου από τα κόκαλα και την πέτσα.

Βάζουμε τα μανιτάρια σε λίγο ζεστό νερό, ίσα-ίσα να βραχούν – δεν θέλουμε να χάσουμε τα αρώματά τους.

Τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στον ζωμό από το κοτόπουλο μαζί με το ρύζι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.

Τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά και προσθέτουμε τη σάρκα του κοτόπουλου ψιλοκομμένη.

Βάζουμε και το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού, βράζουμε για λίγο (περίπου 10 λεπτά) και σερβίρουμε 2-3 σταγόνες λάδι τρούφας.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media