Η κλασσική συνταγή για μακαρόνια. Παρέα με κιμά, τριμμένο τυρί και είναι έτοιμη στο πι και φι.
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. Σπαγγέτι MISKO Νο6
- Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για τον κιμά
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά 100 ml ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.
Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προς το τέλος αφαιρούμε τη δάφνη και το σκόρδο.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι MISKO Νο6.
Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Ανακατεύουμε τα Σπαγγέτι με τον κιμά και σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media