Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Noodles με κοτόπουλο, λαχανικά και σάλτσα με σόγια, μέλι και σουσάμι
Εύκολη και πεντανόστιμη ασιατική συνταγή για noodles με κοτόπουλο και λαχανικά.
Μια συνταγή του Μάριου Δημητρούλη για την Knorr
Υλικάγια 4 μερίδες
250 γρ. Knorr Asia noodles αυγού
400 ml Knorr σάλτσα σόγιας
250 γρ. φιλέτο στήθους κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά στικς
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά στικς
100 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες
1 κ.σ λευκό σουσάμι
1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
1 κ.γ. αλεσμένος κουρκουμάς
1/2 κ.γ. σκόνη κάρι
1 κ.σ. σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και σε wok ή σε αντικολλητικό τηγάνι το θωρακίζουμε με το σησαμέλαιο για 5-6 λεπτά σε υψηλή φωτιά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κάρυ, τον κουρκουμά, το κρεμμύδι και λίγη από τη Knorr Asia σάλτσα σόγιας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό ρίχνουμε τα Knorr Asia noodles για 3 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο αντικολλητικό με τα λαχανικά και το κοτόπουλο .
Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας, το σουσάμι και προαιρετικά λίγο ακόμα σησαμέλαιο.
EXTRA TIP: Μπορούμε να κρατήσουμε 30-40 ml νερού όπου βράζουν τα noodles και να το χρησιμοποιήσουμε στο ανακάτεμα των noodles με τα λαχανικά για να μην κολλήσουν