Συνταγή για φυτικό γάλα από φουντούκια, για vegan, άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη, αλλά και τους λάτρης των φουντουκιών.
Υλικά:
- 1 – 1 1/2 φλ.τσ. ωμά φουντούκια
- 3 φλ.τσ. νερό
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό.
Αφήνουμε τα φουντούκια να μουλιάσουν για ένα ολόκληρο βράδυ.
Στραγγίζουμε τα φουντούκια και αφαιρούμε το φλοιό τους.
Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μαζί με τα 3 φλ.τσ. νερό και επεξεργαζόμαστε για περίπου μισό λεπτό σε υψηλή ταχύτητα.
Καλύπτουμε ένα μπολ με γάζα η τουλπάνι και στραγγίζουμε προσεκτικά το μίγμα ώστε να κρατήσουμε μόνο το υγρό στοιχείο.
Μεταφέρουμε το υγρό ( το γάλα δηλαδή που προέκυψε ) σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το κρατάμε μέχρι και 4 ημέρες.
Tips: Αν θέλετε το γάλα σας να έχει μια σχετική γλύκα βάζετε μαζί με τα φουντούκια να μουλιάσουν και 2-3 χουρμάδες, τους οποίους επεξεργάζεστε μετά, μαζί με τα φουντούκια.
Αν θέλετε να φτιάξετε σοκολατούχο το γάλα, προσθέτετε στο μπλέντερ 2 κ.σ. κακάο
Για ένα “καφεδένιο” ρόφημα: βάλτε το γάλα φουντουκιού σε ένα ποτήρι με μπόλικα παγάκια και προσθέστε ζεστό το εσπρεσάκι σας, ανακατέψτε και απολαύστε!