Vinaigrette με ψητές φράουλες και βαλσάμικο
Μια υπέροχη συνοδευτική σάλτσα με ψητές φράουλες και βαλσάμικο ξύδι.
Υλικά
1 φλ.τσ. φράουλες
1/4 φλ.τσ. βαλσάμικο ξύδι
1/4 φλ.τσ. λάδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε εκεί τις φράουλες.
Σηκώνουμε ελαφρά τις άκρες του αλουμινόχαρτου ώστε μείνουν τα ζουμιά από τις φράουλες.
Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Βάζουμε τις φράουλες που έχουμε ψήσει, μαζί με τα υγρά τους στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.