Φτιάξτε το δικό σας τυρί κρέμα, εύκολα και γρήγορα!!!
Υλικά για περίπου 2 φλυτζάνια τυρί κρέμα:
2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.
Η θερμοκρασία της κρέμας δεν πρέπει να φτάσει πάνω από τους 80 βαθμούς. Αφήνουμε την κρέμα να σιγοβράσει σε αυτή τη θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για ακόμη 3 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου μισή ώρα.
Βάζουμε ένα σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ. Καλύπτουμε το σουρωτήρι με 2-3 κομμάτια γάζα ή τουλπάνι.
Ρίχνουμε το μίγμα στο σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το μίγμα να στραγγίσει στο ψυγείο για όλο το βράδυ.