Υλικά:
Για το dressing:
3 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. χυμό απο λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα:
2 αγγούρια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
1/2 κιλό ρεβύθια ή μια μεγάλη κονσέρβα έτοιμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. φέτα, θρυμματισμένη
1 φλ.τσ. πίτα για σουβλάκι κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα ρεβύθια, και το επόμενο πρωί τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρησιμοποιούμε ρεβύθια, έτοιμα, κονσέρβας, τότε απλά τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing.
Φρυγανίζουμε ελαφρώς τα κομμάτια της πίτας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας καλά και περιχύνουμε με το dressing.
Προσθέτουμε τα φρυγανισμένα κομμάτια πίτας και σερβίρουμε.