Λωλή – Η παραδοσιακή, νηστίσιμη κολοκυθόπιτα της Σίφνου.
Υλικά:
- 1 κιλό κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη και τριμμένη
- 2 φλ.τσ. ζάχαρη
- 3 φλ.τσ. αλεύρι
- 1 φλ.τσ. σταφίδες
- 1 φλ.τσ. λάδι
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- 1 ποτηράκι ούζο
- σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
- 2 κ.γ. μπέικιν
- 2 πορτοκάλια ( το ξύσμα του και το χυμό του)
- κανέλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας χυλός.
Αλείφουμε με λάδι ένα μέτριο ταψί, το πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε εκεί το χυλό που έχει προκύψει.
Πασπαλίζουμε το χυλό με σουσάμι και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα η λωλή.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια.
Μοιράσου το στα social media