Αρωματική και γευστική σαλτσούλα για τις σαλάτες ή ακόμη και τα ζυμαρικά που θα φτιάξετε!
Υλικά:
3/4 φλ.τσ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. λάδι
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. χυμό από λεμόνι
1 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
3/4 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Γεμίζουμε ένα μπολ με παγάκια.
Βάζουμε τα φύλλα του βασιλικού στο νερό που βράζει και φροντίζουμε να τα βυθίσουμε με μια κουτάλα. Αφήνουμε μόνο για 15 δευτερόλεπτα απλά και μόνο για να ζεματιστούν. Αποσύρουμε τα φύλλα του βασιλικού από το βραστό νερό και τα βάζουμε στο μπολ με τον πάγο. Μόλις κρυώσουν τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε καλά ώστε να μην έχουν καθόλου νερό.
Βάζουμε τα φύλλα του βασιλικού και τα υπόλοιπα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ανακατευτούν καλά και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.