Μαραθοκεφτέδες Σερίφου

Marathokeftedes1

Παραδοσιακή συνταγή για τηγανιτούς μαραθοκεφτέδες από την Σέριφο. Εύκολο γρήγορο και γευστικό μεζεδάκι.


Υλικά:

  • 1 φλ.τσ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ.τσ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ.τσ. αλεύρι
  • νερό
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 κ.γ. μπέικιν

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια λεκάνη το μάραθο, τα κρεμμύδια, το αλεύρι και το νερό ώστε να φτιάξουμε ένα παχύρευστο χυλό.

Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά.

Παίρνουμε με ένα κουταλάκι χυλό και τον ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Επαναλαμβάνουμε και με τον υπόλοιπο χυλό.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Αποσύρουμε τους κεφτέδες από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.


Δες περισσότερες παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές ΕΔΩ

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media