ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΥ

κρουασαν σπιτικα

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για χρυσαφένια κρουασανάκια που μοσχοβολάνε!!!


 

Υλικά:

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για κρουασάν ( 6 τεμάχια)

1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

λίγη έξτρα ζάχαρη για να πασπαλίσουμε τη ζύμη


 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κομμάτια του μήλου σε αντικολλητικό τηγανάκι και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά. Αφού περάσουν 1-2 λεπτά που σοτάρουμε τα μήλα προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίσουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.

Στο μεταξύ στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε εκεί τα κομμάτια της ζύμης. Πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με λίγη ζάχαρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παίρνουμε μια κουταλίτσα από το μίγμα των μήλων και το βάζουμε στο κομμάτι ζύμης. Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και τη γέμιση μήλου και κλείνουμε τη ζύμη μας από τη φαρδιά πλευρά τους προς τη στενή σχηματίζοντας το κρουασανάκι.

krouasanakia2

Πασπαλίζουμε κάθε κρουασανάκι με λίγη ακόμη ζάχαρη και ψήνουμε στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ( περίπου 20 λεπτά ).

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media