Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για χρυσαφένια κρουασανάκια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά:
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για κρουασάν ( 6 τεμάχια)
1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
λίγη έξτρα ζάχαρη για να πασπαλίσουμε τη ζύμη
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κομμάτια του μήλου σε αντικολλητικό τηγανάκι και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά. Αφού περάσουν 1-2 λεπτά που σοτάρουμε τα μήλα προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίσουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
Στο μεταξύ στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε εκεί τα κομμάτια της ζύμης. Πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με λίγη ζάχαρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παίρνουμε μια κουταλίτσα από το μίγμα των μήλων και το βάζουμε στο κομμάτι ζύμης. Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και τη γέμιση μήλου και κλείνουμε τη ζύμη μας από τη φαρδιά πλευρά τους προς τη στενή σχηματίζοντας το κρουασανάκι.
Πασπαλίζουμε κάθε κρουασανάκι με λίγη ακόμη ζάχαρη και ψήνουμε στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ( περίπου 20 λεπτά ).