Μια συνταγή για ένα διαφορετικό κέικ, με κύριο συστατικό το καρότο, εύκολο ζουμερό και νόστιμο!!!
Υλικά:
Για το κέικ:
250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
3 μεσαία καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο:
150 ml. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. μέλι
100 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων την λιωμένη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τα αυγά, τα τριμμένα καρότα και επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι , ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια ξύλινη σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 20 επί 30 εκ. (ή το μοιράζουμε σε δυο μακρόστενες φόρμες κέικ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο μόλις ψηθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.
Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και έπειτα το περιχύνουμε στο κέικ που επίσης έχει κρυώσει.